Home
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Samen genieten met uw paard

Paardrijden op de Veluwe is genieten van Nederland op zijn best. Te paard of met een koets rijdt u over 140 kilometer ruiterpad door afwisselend landschap met uitgestrekte bossen en mooie heidevelden. Voor aangespannen rijden zijn de menpaden uitermate geschikt.

Knooppuntennetwerk Paardenroute

Dankzij het succesvolle en unieke knooppuntennetwerk in Epe en Heerde kunt u vooraf zelf uw route plannen. Daardoor is verdwalen is niet langer mogelijk en weet u zeker dat u een mooie route rijdt. Ook kunt u zelf bepalen hoe lang de route is en of u onderweg ergens wilt stoppen. Meer informatie over het knooppuntennetwerk vindt u op Paardenroute ». Bij De Renderklippen Hoeve start u tussen knooppunt 31 en 32.

Routekaart

Bij aankomst ontvangt u een routekaart met 140 kilometer ruiter- en menroutes, zodat u nooit kan verdwalen. Deze kaart is een basisbehoefte voor het plannen en uitvoeren van een buitenrit. Deze kaart is ook verkrijgbaar bij het VVV kantoor en hippische verenigingen in de gemeente Epe. Op de kaart zijn verschillende faciliteiten te vinden, zoals waar te parkeren, op te zadelen, aan te spannen en te rusten.

Bewegwijzering

De knooppunten bordjes zijn bevestigd op bestaand meubilair of korte paaltjes langs de route. Het bordje geeft aan waar men zich bevindt en naar welk volgende knooppunt kan. Tussentijds wordt aangegeven of u op een ruiter/menpad rijdt, dit is herkenbaar aan de witte paaltjes met daarop een hoefijzer.

Knooppuntenpaaltjes EpeDe kwaliteit van de wegen.

Het netwerk bestaat voor 90% uit verharde zandwegen en door bossen en langs heidevelden. Slechts korte stukken van de route worden overbrugd door asfalt weggetjes. Ook zijn enkele stukken mul zand. Met name menners moeten hier goed rekening mee houden, zeker als men niet gewend bent met uw aanspanning op zandgronden te rijden. Zorg dat uw paard goed in conditie is en neem niet teveel mensen mee op uw wagen.

 

 

Reserveren

Reserveer direct bij De Sprengenhof in Epe voor een heerlijke paardenvakantie in een vijfsterren gastenverblijf.

Online reserveren

Paardenroute knooppuntennetwerk

paardenroute

De Sprengenhof

De Sprengenhof
Sprengenweg 35
8161 ND Epe

06-43 10 28 29 (Marjolijn)
06-22 97 11 76 (Helga)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klanten Referenties

No Testimonial Found.